Marktäckande buskar

Marktäckande buskar är tåliga och användbara på många olika platser. Deras salt- och vindtålighet gör att de lämpar sig i extra utsatta lägen där det kan finnas risk för högt slitage eller kompaktering. Det finns ett brett utbud av marktäckande buskar som lämpar sig i såväl gatumiljö, på skolgårdar och bostadsgårdar. De flesta släkten och arter är anspråkslösa gällande ståndort.

Skapa färgglada och dekorativa ytor med marktäckande buskar

Med hjälp av marktäckande buskar kan du skapa dekorativa partier i olika färger beroende på sortval. Välj bland olika bladformer och färger och njut av blomning under hela sommaren och vackra färger under hösten. Med marktäckande buskar kan man skapa täta och fylliga ytor som är effektiva för att undanhålla både ogräs och invasiva arter.

Marktäckande buskar av praktiska skäl

Marktäckande buskar är generellt lättskötta och tåliga. De kan användas för att effektivt täcka hårdgjorda ytor med sitt låga, breda och täta växtsätt. De flesta marktäckande buskar sprider sig med rotskott. Buskarna tål beskärning och bör föryngringsbeskäras var 5-10 år för att hålla ett fräscht och fint utseende.

Få hjälp att hitta rätt marktäckande buskar

Kontakta oss för att få rådgivning i val av buske eller spana in våra buskar här.
Varukorg
X