Parkträd

Det finns flera barr- och lövträd som lämpar sig för parkmiljöer. Utmärkande för parkträd är deras storlek – deras höga höjd samt stora och bredväxande krona. För att skapa spektakulära landmärken eller särskild utsmyckning kan man välja parkträd med hänsyn till bladform eller blomning. Det finns ett stort utbud av olika parkträd som varierar i härdighet och har olika krav på ståndort. Vissa släkten och arter är tåligare än andra och har olika krav gällande både skötsel och beskärning. 

Det är viktigt att tänka på att välja släkten och arter som inte riskerar att drabbas av sjukdomar. Anpassa trädvalen till parken för att få så stor variation som möjligt för att minska spridningsrisk samt för att skapa ett varierande och spännande uttryck.

Parkträd för sina tydliga karaktärsdrag

Parkträdens stora och pampiga form bidrar med vackra arkitektoniska inslag i parkmiljöer. Det finns en stor variation av blomningsfärger, blomningsperioder, bladformer och fröställningar bland parkträd. Flertalet släkten och arter kan även bidra med vackra höstfärger och därmed utgöra dekorativa inslag i parken under flera årstider.

Brett sortiment av parkträd

Det finns ett stort sortiment av träd som kan klassas in som parkträd. Deras storlek är avgörande för valet av placering då de kräver gott om utrymme för att kunna ge uttryck i sin fulla prakt. 

De senaste åren har det varit populärt att plantera större storlekar för att underlätta etablering samt för att snabbt skapa ett dekorativt och fylligt uttryck. Parkträd förekommer både som högstam och flerstammiga träd.

Få hjälp att hitta rätt parkträd

Kontakta oss för att få rådgivning i val av parkträd eller spana in våra träd här.
Varukorg
X