Essunga Plantskola söker nya medarbetare

 

Vi är 20 växtintresserade och kundfokuserade medarbetare som söker nya kollegor inom följande områden:

Trädbeskärning
Arbetet består av att beskära våra alléträd som omfattar 7 ha. Arbetet pågår under olika delar av säsongen och blandas upp med arbete i expeditionen alternativt plantering. Du tycker om form och den skapande delen som det innebär att forma träden. Tidigare erfarenhet av trädbeskärning är viktig för att kunna arbeta självständigt.
Expedition och odling
God växtkunskap är A och O i denna tjänst då vi både hämtar, sorterar och plockar ihop order till våra kunder. Vår breda odling går från förökning av vedartade växter till att omfattas av odling på friland och containerodling av allt från fruktträd, bärbuskar, solitär buskar och alléträd. Du får möjlighet att delta i hela kedjan från stickling till kundleverans.
Anläggningsplantering
Till våra större kunder utför vi både leverans och plantering på plats. Du får möjlighet att arbeta självständigt och planera ditt eget arbete ihop med dina kollegor. För att trivas med detta arbete bör du tycka om att läsa ritningar och plantera så att både ritning och omgivning harmoniserar. 

Essunga Plantskola är en av Sveriges största plantskolor och är belägen på västgöta slätten. Vi är en odlande plantskola och odlar träd och buskar i vår nuvarande produktion på 30 hektar. Vi säljer mycket till Norrland vilket gör att en stor del av vårt sortiment består av härdiga växter för växtzon 5-6. Våra största kunder finns inom entreprenad och anläggningsbranschen samt kommuner och kyrkor.
Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i ett väl inarbetat team. Arbetsuppgifterna varierar beroende på väder och säsong. Vår nya packhall innehåller en stor kyl och en expeditionshall vilket gör att arbetet får en nära anslutning från plock av order till leverans.
För att trivas hos oss behöver du skall tycka om att jobba utomhus och att jobba med andra i team. Arbetet innebär en hel del fysiskt arbete så du måste tycka om att vara i rörelse större delen av dagen. Då våra odlingsområden ligger på olika delar på våra marker så är B körkort ett måste för att kunna hämta och lämna plantor på fält och i containerodling. Många av arbetsmomenten sker maskinellt.
Vi söker nu både medarbetare för både året runt och säsongsanställning. Under vår och sommarhalvåret arbetar vi mer intensivt och under vinterhalvåret är det mindre schemalagd tid. Vi har kollektivavtal med medföljande försäkringar.
Har du frågor är du välkommen att kontakta VD, Peter Welin 0512-52007. Välkommen med din ansökan till peter@essungaplantskola.se.